Buikwand correctie

Procedure  

Huidoverschot heeft niet enkel een esthetisch nadeel, maar brengt ook veel ongemakken met zich mee. Zo kan intertrigo (uitslag) in de plooi onder de buik en thv de navel een serieuze last zijn. Bovendien is het moeilijk een hangbuik te verbergen onder kleding waardoor men zich, ondanks het gewichtsverlies, nog steeds schaamt over zijn buik. 

Een mini-buikwandcorrectie (navel blijft ter plaatse) of een klassieke buikwandcorrectie (met navelverplaatsing) is een goede oplossing voor dit probleem. 

Vaak wordt dit gecombineerd met een liposuctie om de bodycontour te verbeteren en om een verstrakkend effect op de huid te bekomen. 

Risico’s  

Zoals bij elke chirurgische ingreep is een bloeding of infectie mogelijk. Dit gebeurt zelden en is snel op te lossen. Het resultaat wordt er ook amper door beïnvloed.  

Omdat wij ons beperken tot huid en vet (geen organen), zijn er geen grote risico’s verbonden aan deze ingreep.  

Bij elke post-bariatrische patiënt bestaat er een licht verhoogd risico op wondproblemen omwille van mogelijkse vitaminen- en/of eiwittekorten.  

Als u zich goed laat opvolgen door uw behandelende arts en uw vitamine supplementen inneemt, dan beperken deze wondproblemen zich tot een 5 procent. 

Nazorg 

In principe zijn er weinig zorgen nodig. 

  • Alles wordt onderhuids gehecht. 
  • Er wordt een beschermende lijm aangebracht over de wondranden. 
  • Douchen mag. Erna ontsmetten en droog steriel verband. 
  • De nodige pijnstilling wordt voorgeschreven. 

Kostprijs 

De prijs van een postbariatrische ingreep hangt af van verschillende factoren. Elk lichaam, elke klacht en elke wens is namelijk anders. Een deel wordt terugbetaald door de mutualiteit en de hospitalisatieverzekering maar het resterende deel dient u zelf te betalen. 

Richtprijs: tussen de 1500 en 2500 euro 

Om een exacte inschatting te maken van de kosten, kunt u steeds een afspraak maken voor een vrijblijvend consult.